Porážka prebieha cca 1x za 14 dní, po vašej objednávke vás vždy budeme obratom kontaktovať s upresnením dodania.

Biofarma roku 2022: Naša cesta k BIO výrobkom

farma

S radosťou vám prinášame veľkú novinku zo spoločnosti Ovocňák! Naša Farma Beckov, zdroj ovocia pre naše produkty, sa stala Biofarmou roku 2022. Tieto prestížne ocenenia nám udelilo Slovenská asociácia BIO fariem (EKOTREND), ktoré ju udelilo v spolupráci s Ministerstvom poľnohospodárstva.

Naša rodinná farma Beckov sa postupne transformovala na BIO režim od roku 2019. Pracovali sme na všetkých detailoch a od roku 2021 je naša živočíšna aj rastlinná výroba oficiálne certifikovaná ako BIO. Od minulého roka sú tiež naše sady, ktoré budú slúžiť na tohtoročnú úrodu, plne v režime BIO. Od vlaňajška sme teda 100% BIO!

Dôležitým medzníkom na našej ceste bolo oficiálne odovzdanie ocenenia, ktoré sa konalo dňa 30. apríla. Sme poctení, že sme mohli prevziať žezlo farmy roka od minuloročného víťaza, Farmy Východná z podhorí vysokých Tatier. Toto ocenenie je predovšetkým zásluhou toho najmladšieho z nás, Mateja, ktorý vedie farmu a je hnacou silou.

Pre nás je táto cesta zmysluplná a predstavuje základ nášho posunu k BIO výrobkom. Sme nadšení, že už v tomto roku predstavíme naše prvé BIO produkty. Pre Ovocňák je to ďalší veľký posun v kvalite, ktorý sme mali v hlave snáď takmer od založenia a veríme, že poteší ako prírodu, tak aj našich zákazníkov.

Poľnohospodárstvo je neoddeliteľnou súčasťou našej existencie, utvára krajinu i prostredie v ktorom žijeme, zaisťuje obživu a ovplyvňuje kvalitu nášho života. Preto nám záleží na tom ako hospodárime, ako sa staráme o pôdu, sady aj dobytok a vieme, že len kvalitné a zdravé ovocie nám môže dať kvalitný základ pre naše výrobky. Ďakujeme vám, že ste s nami na tejto ceste a tešíme sa na zdieľanie nášho BIO úspechu s vami.

Reportáž v programe Farmárska revue, slovenská stanica RTVS, začína v čase 7:15 tak žmurknite:
https://www.rtvs.sk/televizia/archiv/15192/408500#433