Porážka prebieha cca 1x za 14 dní, po vašej objednávke vás vždy budeme obratom kontaktovať s upresnením dodania.

Hovädzie stehno

€14,50 €15,95 od €14,50
Predobjednať Predobjednať Zvoľte variant
Variant

 Jeden z najmäkších svalov, čisté bezšľachové mäso bez vnútrosvalového loja,  ľahko porcovateľné. Patrí k najkvalitnejším častiam hovädzieho mäsa. Vhodný na gril, steaky, dusenie,   

 

Detailné informácie

Podrobný popis

Hovädzie stehno patrí medzi najobľúbenejšie kúsky mäsa - chudé, pevne a plné poctivej hovädzej chuti. Vďaka svojej štruktúre sa výborne hodí na dlhé dusenie, pečenie, ale aj na prípravu výdatných gulášov, perkeltu, alebo hovädzieho ragú. Je to ideálny kúsok na nedeľný obed, alebo len tak pre klasickú domácu kuchyňu, kde sa varí srdcom. Mäso pochádza z domáceho chovu, bez zbytočných zásahov - len čistá kvalita, na ktorú sa môžete spoľahnúť. 

Pripravili sme si pre vás chutný recept z hovädzieho stehna :

Hovädzie na víne :

1 kg hovädzie stehno

2 PL olej

1 ks veľkej cibule

2 strúčiky cesnaku

2 PL paradajkového  pretlaku

2 ks bobkového  listu

1 KL drvenej rasce

1 KL mletej  papriky

200 ml červeného vína

500 ml hovädzieho vývaru  (klik sem)

podľa chuti soľ, mleté čierne korenie

Knedličky :

1 kg zemiaky

300 g hladká múka

1 ks vajce

1 KL soľ

1 štipka muškátový oriešok

trochu masla

Postup

V prvom rade si v osolenej vode, uvaríme zemiaky v šupke, scedíme ich a necháme vychladnúť. Jeden stredne veľký zemiak si odložíme na zahustenie ragú.

V hrnci zahrejeme olej, pridáme na väčšie kocky nakrájané hovädzie mäso, ktoré dobre osolíme a okoreníme a za občasného premiešania ho necháme zatiahnuť. Potom mäso vyberieme bokom.

Vo výpeku orestujeme nadrobno nasekanú cibuľu do sklovita, pridáme prelisovaný cesnak a minútku ho orestujeme. Potom primiešame pretlak, mäso vrátime do hrnca a podlejeme vínom.

Víno necháme z časti odpariť – varíme asi päť minút, potom pridáme bobkový list, rascu, papriku a prilejeme toľko vývaru, aby mäso nebolo úplne ponorené. Hrniec zakryjeme, plameň stiahneme na minimum, len toľko aby sa ragú jemne varilo a za občasného prilievania vývaru dusíme zhruba 2 hodiny.

Knedličky: medzitým si očistíme zemiaky (jeden odložíme bokom), prelisujeme ich cez lis na zemiaky alebo postrúhame priamo na pomúčenú dosku, pridáme múku, soľ, muškátový oriešok a vajce. Vypracujeme hladké cesto, ktoré rozdelíme na tri časti, vyvaľkáme z nich valčeky a každý rozrežeme na cca 10 hrubých rezancov (knedličiek), ktoré vložíme do vriacej vody vo veľkom hrnci a varíme zhruba 15 minút.

Knedličky scedíme a omastíme rozpusteným maslom.

K mäkkému mäsu pristrúhame odložený zemiak a ešte asi 10 minút povaríme.

Prajeme Vám dobrú chuť! 

 

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Bezpečnostná kontrola