Porážka prebieha cca 1x za 14 dní, po vašej objednávke vás vždy budeme obratom kontaktovať s upresnením dodania.

Hovädzia slabina 0,5 - 0,6kg

€7,50 €5 €6 od €5
Vypredané Vypredané Vypredané Zvoľte variant
Variant

Mäso odobraté z brušných svalov alebo spodnej časti hrudníka. Ide o relatívne dlhý a plochý rez pokrytý blanou (slabina). Tieto svaly držia asi 60% telesnej hmotnosti hovädzieho dobytka, čo si vyžaduje značné množstvo spojivového tkaniva. Mäso sa preto musí správne uvariť, aby zjemnelo.

Detailné informácie

Podrobný popis

Tento typ mäsa je vhodný na mletie, kedy z neho následne pripravíme výborné pokrmy ako čevabčiči, mäsové guľky, plnenú papriku či pravú bolognskú omáčku. Rovnako dobre z neho pripravíme závitok či roládu, pomaly pečené trhané mäso, flank steak, guláš alebo mäso na šťave. Výborne sa hodí aj na prípravu polievok. Mäso musíme variť pomalšie a dlhšie, aby zmäklo. Rovnako pri pečení a príprave steakov odporúčame mäso nechať odležať.

Pripravili sme si pre vás skvelý chutný a rýchly recept na Bolognské špagety: 

Ingrediencie

Bolonská zmes:                                                                                                                      


600 g mleté mäso
300 ml hovädzí vývar
350 g lúpané paradajky
4 PL olivový olej
3 PL paradajkový pretlak
1 ks cibuľa
3 strúčiky cesní
podľa chutisoľ
podľa chuti mleté čierne korenie
podľa chuti mletá červená paprika
podľa chuti čerstvá bazalka

Bešamel:

50 g maslo
30 g hladká múka
40 g parmezán
500 ml mlieko
podľa chuti soľ
podľa chuti mleté čierne korenie
podľa chuti muškátový oriešok


Okrem toho:


1 balíček lasagne
 olivový olej
 syr
 parmezán

Postup

  • Bolonská zmes:Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame nadrobno. Na panvici rozhorúčime olivový olej a vysypeme cibuľu s cesnakom. Posolíme a opečieme dozlatista. Potom pridáme mleté mäso a opekáme kým nám mäso nezhnedne. Následne pridáme mleté čierne korenie a mletú červenú papriku - premiešame a krátko opekáme. Nalejeme hovädzí vývar, premiešame a varíme 15 až 20 minút. 

Medzitým si pripravíme paradajkovú omáčku. Lúpané paradajky rozmixujeme a zmiešame s paradajkovým pretlakom. Pridáme podľa chuti soľ, mletú červenú papriku, mleté čierne korenie, nasekanú bazalku a prelisovaný alebo nastrúhaný cesnak. Omáčku dobre premiešame a pridáme ju k mäsu. Premiešame a varíme ďalších 10 minút. Potom môžeme podľa chuti pridať ešte nasekanú bazalku. Premiešame a odstavíme. 

  • Bešamel:Maslo dáme do hrnca a necháme roztopiť. Potom pridámem múku a miešame kým sa nám obidve zložky nespoja. Následne pomaly za stáleho miešania prilievame mlieko. Za stáleho miešania povaríme pár minút. Podľa chuti pridáme soľ, mleté čierne korenie, muškátový oriešok a nastrúhaný parmezán. Dobre premiešame a odstavíme. 
  • Lasagne: Lazane dáme do vriacej osolenej vody a varíme cca 3 minúty. Potom vyberieme a opláchneme v studenej vode. Následne každý plát samostatne uložíme na papierovú utierku. 
  • Rúru vyhrejeme na 190 °C a zapekaciu misu vymastíme olivovým olejom. Na dno zapekacej misy rozotrieme tenkú vrstvu bešamelovej omáčky, na ktorú rozložíme pláty cesta. Na tie opäť rozotrieme v tenkej vrstve bešamel. Pokračujeme bolonskou zmesou, ktorú posypeme nastrúhaným syrom, polejeme bešamelom a zakryjeme ďalšími plátmi cesta. Postup opakujeme kým neminieme všetky suroviny. Zakončíme plátmi cesta potretými bešamelom a posypanými syrom podľa vlastného výberu a parmezánom. Pečieme vo vyhriatej rúre cca 45 minút. 

Prajeme Vám dobrú chuť! 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: