Hovädzia nožina (močing, hnát)

€8,10 €9,45 €12,15 €14,85 €16,20 €6,10 od €6,10
Predobjednať Predobjednať Predobjednať Predobjednať Predobjednať Predobjednať Zvoľte variant
Variant

Ako už naznačuje názov, mäso pochádza z predných alebo zadných končatín zvieraťa. Toto svalstvo je používané najčastejšie, preto je aj mäso pevnejšie. Práve z tohto dôvodu je potrebné ho aj dlhšie variť. Je teda ideálne na varenie, dusenie, prípadne prípravu v tlakovom hrnci. Nožina sa zvyčajne predáva vykostená, no u nás nájdete aj alternatívu s kosťou tzv. ossobuco, ktorá ešte viac obohatí vývar či omáčku. Tento typ mäsa obsahuje väčšie množstvo kolagénu, ktoré priaznivo pôsobí na pleť a výživu kĺbov.

dusenie
pečenie
vyprážanie

Detailné informácie

Podrobný popis

Nožinu odporúčame variť dlhšie, ideálne v tlakovom hrnci. Uvaríme ju tak vcelku ako aj nakrájanú na kúsky. Je vhodná na akýkoľvek typ pomalého varenia - uvaríte z nej výborný hovädzí vývar, guláš, ragú, stroganoff, biftek, chillcon carne, talianske ossobuco, nemecký Eintopf či maďarský perkelt. Chutí výborne aj podliata vínom, s hubami alebo koreňovou zeleninou.

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: