Porážka prebieha cca 1x za 14 dní, po vašej objednávke vás vždy budeme obratom kontaktovať s upresnením dodania.

Hovädzia hruď

€8
Skladom (2 ks)

Hovädzia hruď je mimoriadne chutný kus mäsa, je veľmi šťavnaté a chudé. Poskytuje dobré prerastenie, takže sa veľmi dobre hodí na dusenie, pečenie, do omáčok, ragu alebo prípravu silných vývarov.

 

Detailné informácie

Podrobný popis

Pripravili sme si pre vás chutný recept z hovädzej hruďe:

Pečená hovädzia hrud s cesnakom, paprikou a bylinkami:

  • 1 kg hovädzej hrude
  • soľ Kania
  • čierne mleté korenie Kania
  • olivový olej Primadonna
  • 1 lyžička mletej sladkej papriky Kania
  • 1 cibuľa
  • 5 strúčikov cesnaku
  • čerstvý rozmarín
  • čerstvý tymian
  • 6 – 8 pít
  • 1 zväzok reďkoviek
  • 2 červené cibule
  • 100 g paradajok
  • 150 g kyslých uhoriek Freshona
  • 100 g kyslej smotany Pilos
  • 100 g poľného šalátu

Postup:

Mäso očistíme, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom, posypeme mletou paprikou a sprudka opečieme na oleji zo všetkých strán. Počas opekania prihodíme nasekanú cibuľu, cesnak a bylinky. Zalejeme vodou, prikryjeme alobalom a pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C približne 150 – 180 minút, kým mäso zmäkne. Počas celej doby pečenia mäso podľa potreby podlievame vodou. Na záver ho natrháme vidličkou.

Pity rozkrojíme, pokvapkáme olejom a opečieme na panvici.

Reďkovky, červenú cibuľu, paradajky a kyslé uhorky nakrájame na tenké plátky. 

 

Uvedená cena je za 1kg mäsa. Cena je prepočítaná podľa váhy mäsa v rámci rozmedzia.

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Bezpečnostná kontrola