Porážka prebieha cca 1x za 14 dní, po vašej objednávke vás vždy budeme obratom kontaktovať s upresnením dodania.

Hovädzia slabina

€9,20 €6,80 €6,95 €7,35 od €6,80
Skladom (1 ks) Skladom (1 ks) Skladom (1 ks) Skladom (1 ks) Zvoľte variant
Variant

Mäso odobraté z brušných svalov alebo spodnej časti hrudníka. Ide o relatívne dlhý a plochý rez pokrytý blanou (slabina). Tieto svaly držia asi 60% telesnej hmotnosti hovädzieho dobytka, čo si vyžaduje značné množstvo spojivového tkaniva. Mäso sa preto musí správne uvariť, aby zjemnelo.

Detailné informácie

Podrobný popis

Tento typ mäsa je vhodný na mletie, kedy z neho následne pripravíme výborné pokrmy ako čevabčiči, mäsové guľky, plnenú papriku či pravú bolognskú omáčku. Rovnako dobre z neho pripravíme závitok či roládu, pomaly pečené trhané mäso, flank steak, guláš alebo mäso na šťave. Výborne sa hodí aj na prípravu polievok. Mäso musíme variť pomalšie a dlhšie, aby zmäklo. Rovnako pri pečení a príprave steakov odporúčame mäso nechať odležať.

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: